11 Eylül 2014 Perşembe

SİYAH KAN: Jean Christphe Grangé

Gönderen MGK on 14:21 with Yorum Yok
Eski dalış şampiyonu Jackues Reverdi. O bir katil. Malezya'da turist bir kızı kaçırmış, sandalyeye bağlayıp soymuş ve vücudunda delikler açmış. Ancak bu kadarla sınırlı değil.
Marc Dupeyrat. Muhabir. Genellikle cinayet yazıları yazıyor. Aslında cinayet haberlerini yazmasının bir nedeni var. Bir insanı öldürmeye iten sebepleri öğrenmek istiyor. Ve Reverdi'nin işlediği cinayet onu çok etkiliyor.
Hatica. Manken olmak istiyor. Ve Marc'a platonik aşık.
Marc Reverdi'nin kızlara zaafı olduğunu öğrenince ona "Elizabeth" olarak mektup yazıyor. Çok geçmeden de cevap geliyor. Reverdi ondan ona yazdığı yerlere gitmesini istiyor. Ama bunu açık bir dille değil. Gideceği yerleri şifreli bazı kelimelerle söyler. Marc bunları anlamakta zorluk çekse de çözer hepsini. Ve bitirir oyunu. Ancak Reverdi'den kurtulmak o kadar da kolay değildir. Marc Haticayı'da kattığı bu işten kurtulup Paris'e geri döndüğünü sanır. Sonra bir gün Reverdi'nin hapishaneden kaçtığını öğrenir. Haticay'la birlikte kaçarlar. Ama nereye kadar? En sonunda yakalanırlar. Reverdi onlara bütün hayat hikayesini anlatır.
Ardından her nasıl olduysa özel güvenlik (yanlış hatırlamıyorsam) gelir. Reverdi vurulur fakat kaçmayı başarır. Yarım kalan işini bitirmek için geri döner. Mark ve Hatica bu defa Sicilya'ya giderler.
Reverdi onları bulabilecek mi?
Yeterince spoiler verdim gerisini öğrenmek size kalmış. Sonuna kadar tüyleriniz diken diken olacak. 












Categories: ,

0 yorum:

Yorum Gönder