2 Eylül 2014 Salı

TANRI DAİMA TEBDİL-İ KIYAFET GEZER: Laurent GOUNELLE

Gönderen MGK on 12:54 with Yorum Yok
İntihar etmek üzere olan Alan'ı yaşlı bir adam (Dubreuil) bu fikirden vazgeçirir. Fakat karşılığında onun her dediğini sorgusuz sualsiz yapmasını ister. Alan'da ister istemez kabul eder. Ertesi gün Dubreuil onu evine çağırır ve hayatını anlatmasını ister.
Annesinin barda tanıştığı biriyle yattığını sonra onu terk ettiğini, bunun üzerine annesinin hamile kaldığını ve bir Amerikalı'yla yattığını çocuğun ondan olduğunu söylediğini ve onunla birlikte Amerika'ya taşındığını anlattı. Ardından babası sandığı adamın çocuğun ondan olmadığını öğrendiğinde evi terk ettiğini, annesinin hırslı bir şekilde onu yetiştirdiğini onun sayesinde spora başladığını fakat hiçbir zaman sevmediğini anlattı. üniversitede muhasebe okuduğunu ve üniversiteyi bitirdiğinde annesinin öldüğünü onun da Paris'e geldiğini, iş aradığını fakat Amerika ve Fransa'nın muhasebesinin farklı olduğunu öğrendiğini ve bir iş bulma şirketinde işe başladığını fakat hayatının istediği gibi olmadığını ve bu yüzden intihara kalkıştığını anlattı.Bundan sonra Dubreuil ona çeşitli emirler verdi ve o da zorlansa da bazen yapamasa da elinden geldiğince yerine getirmeye çalıştı. Hayatı değişti. Ardından Alan'dan çalıştığı şirketin genel müdürü olmasını ister. Alan ilk başta itiraz etse de bunu yapar. Dubreuil'ün de katkıları olur fakat o da Alan'ın bunu yapacağına inanmaz. Alan başarır çalıştığı şirketin genel müdürü olur. Bu haberi Dubreuil'e söylemeye gittiğinde ise hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır. O da Dubreuil'ün ölümüdür. Daha bunun şokunu atlatamadan bir de onun gerçek babası olduğunu  öğrenir.
 Müthiş bir kitaptı. Elimden bırakamadım. Kendimi kitaba o kadar çok kaptırdım ki kitap bittikten sonra şokunu üzerimden atmam bir ay sürdü. :) :) :)






0 yorum:

Yorum Gönder